Bananowo-kajmakowe ciastka z płynnym środkiem
- Całkowity czas 52 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 27 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
90 g Margaryna
30 g Jasnobrązowy cukier
130 g Banan
1 łyżka Sok z cytryny
140 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
120 g Słodycze „Dulce de leche”
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż do miski margarynę, miąższ bananów, cukier i sok z cytryny. Dobrze wymieszaj trzepaczką.
Etap 2 /5
Przesiej razem mąkę i proszek do pieczenia i dodaj je do masy, mieszając drewnianą łyżką.
Etap 3 /5
Około połowę masy ciasta rozdziel do foremek na babeczki, na środku włóż łyżeczkę kremu kajmakowego i zalej pozostałym ciastem. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /5
Odstaw do ostygnięcia na 10 minut, a następnie serwuj kiedy jest jeszcze ciepłe.