Batoniki energetyczne
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
130 g płatki owsiane górskie
45 g miękkie masło
40 g olej kokosowy
30 g jagody goji
5 g liofilizowane truskawki
35 g żurawina
2 łyżka syrop klonowy
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Nagrzej piekarnik do 180°C i wyłóż podłużną formę papierem do pieczenia.
Etap 2 /8
Do blendera dodaj zmiękczone masło, olej kokosowy, płatki owsiane górskie, żurawinę i jagody goji. Dodaj syrop klonowy.
Etap 3 /8
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go. Weź mieszadło, włącz program i mieszaj zawartość miski bez przerwy.
Etap 4 /8
Po zakończeniu programu zdejmij pokrywkę i szybko mieszaj mieszadłem przez kilka sekund. Przelej ciasto na papier do pieczenia.
Etap 5 /8
Posyp rozdrobnionymi liofilizowanymi truskawkami, dobrze dociśnij i upewnij się, że grubość wynosi około 1 cm.
Etap 6 /8
Piecz przez 20 minut, aż ciasto zbrązowieje.
Etap 7 /8
Po ostygnięciu wstaw blachę do lodówki na godzinę.
Etap 8 /8
Pokrój na batoniki i delektuj się nimi.