Batoniki z quinoa, imbirem i ananasem - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batoniki z quinoa, imbirem i ananasem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 60 g Komosa ryżowa

  • 120 g Kandyzowany imbir

  • 120 g Suszony ananas

  • 60 g Orzech laskowy

  • 3 łyżka Mąka

  • 60 g Olej kokosowy

  • 120 g Syrop kokosowy

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym w nieprzywierającej formie w wyznaczonym programie na wskazany czas.

  • 60g Olej kokosowy
  • 120g Syrop kokosowy
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 2 /4

Pokrój imbir i suszonego ananasa na kawałki.

  • 120g Kandyzowany imbir
  • 120g Suszony ananas

Etap 3 /4

Resztę składników wymieszaj w misce i dodaj do masy kokosowej.

  • 60g Komosa ryżowa
  • 120g Kandyzowany imbir
  • 120g Suszony ananas
  • 60g Orzech laskowy
  • 3łyżka Mąka

Etap 4 /4

Rozdziel masę pomiędzy wgłębienia, rozprowadź, wygładź i piecz w wyznaczonym programie na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.