Batoniki zbożowe z orzechów nerkowca i czekolady
- Całkowity czas 2 godz. 4 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 4 min.
Gotowanie - 35 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
60 g Owsianka
20 g Mąka
25 g Masło
30 ml Woda
45 g Cukier
45 g Orzechy nerkowca
1 szczypta Sól
50 g Czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło w nieprzywierającym garnku zgodnie z programem P5 przez 6 minut.
Etap 2 /6
Do misy włóż płatki owsiane, mąkę, cukier, szczyptę soli i posiekane orzechy nerkowca. Wymieszaj. Dodaj jeszcze ciepłe roztopione masło i gorącą wodę. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozdziel ciasto do małych foremek. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 3 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 4 /6
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.
Etap 5 /6
Rozdziel drobno posiekaną czekoladę do foremek. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Wsuń mini batony zbożowe do roztopionej czekolady w każdej z foremek. Schłodź przez 30 minut, aby czekolada zastygła. Wyjmij z formy i podaj.