Batoniki zbożowe z orzechów nerkowca i czekolady - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batoniki zbożowe z orzechów nerkowca i czekolady

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 4 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 4 min.
  • Studzenie
    35 min.

Składniki

1 porcja

  • 60 g Owsianka

  • 20 g Mąka

  • 25 g Masło

  • 30 ml Woda

  • 45 g Cukier

  • 45 g Orzechy nerkowca

  • 1 szczypta Sól

  • 50 g Czekolada

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Roztop masło w nieprzywierającym garnku zgodnie z programem P5 przez 6 minut.

  • 25g Masło

Etap 2 /6

Do misy włóż płatki owsiane, mąkę, cukier, szczyptę soli i posiekane orzechy nerkowca. Wymieszaj. Dodaj jeszcze ciepłe roztopione masło i gorącą wodę. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozdziel ciasto do małych foremek. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 60g Owsianka
  • 20g Mąka
  • 25g Masło
  • 30ml Woda
  • 45g Cukier
  • 45g Orzechy nerkowca
  • 1szczypta Sól

Etap 3 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 4 /6

Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.

Etap 5 /6

Rozdziel drobno posiekaną czekoladę do foremek. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 50g Czekolada

Etap 6 /6

Wsuń mini batony zbożowe do roztopionej czekolady w każdej z foremek. Schłodź przez 30 minut, aby czekolada zastygła. Wyjmij z formy i podaj.

  • 50g Czekolada