Batoniki zbożowe z orzechów nerkowca i czekolady
- Całkowity czas 2 godz. 4 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 4 min.
Gotowanie - 35 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
60 g Owsianka
20 g Mąka
25 g Masło
30 ml Woda
45 g Cukier
45 g Orzechy nerkowca
1 szczypta Sól
50 g Czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło w nieprzywierającym garnku zgodnie z programem P5 przez 6 minut.
25g Masło
Etap 2 /6
Do misy włóż płatki owsiane, mąkę, cukier, szczyptę soli i posiekane orzechy nerkowca. Wymieszaj. Dodaj jeszcze ciepłe roztopione masło i gorącą wodę. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozdziel ciasto do małych foremek. Włóż foremki do Cake Factory.
60g Owsianka 20g Mąka 25g Masło 30ml Woda 45g Cukier 45g Orzechy nerkowca 1szczypta Sól
Etap 3 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 4 /6
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.
Etap 5 /6
Rozdziel drobno posiekaną czekoladę do foremek. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
50g Czekolada
Etap 6 /6
Wsuń mini batony zbożowe do roztopionej czekolady w każdej z foremek. Schłodź przez 30 minut, aby czekolada zastygła. Wyjmij z formy i podaj.
50g Czekolada