Batony z mango i orzechów laskowych - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batony z mango i orzechów laskowych

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 145 g owsianki

  • 90 g Suszone mango

  • 2 1 łyżeczek miodu

  • 180 g Rozdrobione orzechy laskowe

  • 180 ml Sok jabłkowy

  • 3 łyżka łyżek wiórków z ciemnej czekolady

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą blendera zmiel owsiankę do uzyskania delikatnej tekstury. Dodaj mango.

  • 145g owsianki

Etap 2 /4

Do miski dodaj masę z mango i rozdrobnioną owsiankę. Dodaj miód, orzechy laskowe i sok jabłkowy. Wymieszaj dokładnie aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 90g Suszone mango
  • 2 1 łyżeczek miodu
  • 180g Rozdrobione orzechy laskowe
  • 180ml Sok jabłkowy

Etap 3 /4

Wytnij batoniki z masy. Posyp batony wiórkami czekoladowymi i wstaw je w formie do Cake Factory.

  • 3łyżka łyżek wiórków z ciemnej czekolady
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.