Batony zbożowe z żurawiny i owoców goi
- Całkowity czas 2 godz. 57 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 37 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
2 porcje
80 g Skrystalizowany miód
120 g Sok z granatu
200 g Żurawina
200 g Gryka
40 g Siemię lniane
80 g Jagody goji
2 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Za pomocą blendera zmiel żurawinę na pastę.
Etap 2 /5
Do misy dodaj sok z granatów, miód i 2 szczypty soli i włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 3 /5
Wyłóż całą pastę żurawinową do miski, zgarnij wszystko z krawędzi miski blendera. Dodaj ciepłą mieszankę miodu i soku z granatów. Dodaj kaszę gryczaną, siemię lniane i jagody goji. Wymieszaj rękoma, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozdziel masę równomiernie do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Przed wyjęciem ich z form umieść w lodówce na 1 godzinę.