Batony zbożowe z żurawiny i owoców goi - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batony zbożowe z żurawiny i owoców goi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 57 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 37 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

2 porcje

  • 80 g Skrystalizowany miód

  • 120 g Sok z granatu

  • 200 g Żurawina

  • 200 g Gryka

  • 40 g Siemię lniane

  • 80 g Jagody goji

  • 2 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Za pomocą blendera zmiel żurawinę na pastę.

  • 200g Żurawina

Etap 2 /5

Do misy dodaj sok z granatów, miód i 2 szczypty soli i włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 80g Skrystalizowany miód
  • 120g Sok z granatu
  • 2szczypta Sól

Etap 3 /5

Wyłóż całą pastę żurawinową do miski, zgarnij wszystko z krawędzi miski blendera. Dodaj ciepłą mieszankę miodu i soku z granatów. Dodaj kaszę gryczaną, siemię lniane i jagody goji. Wymieszaj rękoma, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozdziel masę równomiernie do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 80g Skrystalizowany miód
  • 120g Sok z granatu
  • 200g Żurawina
  • 200g Gryka
  • 40g Siemię lniane
  • 80g Jagody goji
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 5 /5

Przed wyjęciem ich z form umieść w lodówce na 1 godzinę.