Batony zbożowe z jagodami
- Całkowity czas 2 godz. 42 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 32 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
210 g Chrupiące muesli lub musli
210 g Owsianka
30 g Otręby owsiane
240 g Suszone jagody
150 ml Sok z jagód
150 g Skrystalizowany miód
150 g Kompot jabłkowy (lub jabłko i jagoda)
3 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Zmiel na mąkę płatki owsiane i otręby przy pomocy blendera.
Etap 2 /5
Do dużej misy wlej kompot, sok jagodowy, dodaj miód, 3 szczypty soli i wstaw do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 3 /5
W misce zmieszaj płatki owsiane/otręby z granolą i suszone jagody. Dodaj sok/miód/sos jagodowy i wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozdziel masę równomiernie do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Przed wyjęciem ich z form umieść w lodówce na 1 godzinę.