Batony zbożowe z jagodami - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batony zbożowe z jagodami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 42 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 32 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

3 porcje

  • 210 g Chrupiące muesli lub musli

  • 210 g Owsianka

  • 30 g Otręby owsiane

  • 240 g Suszone jagody

  • 150 ml Sok z jagód

  • 150 g Skrystalizowany miód

  • 150 g Kompot jabłkowy (lub jabłko i jagoda)

  • 3 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Zmiel na mąkę płatki owsiane i otręby przy pomocy blendera.

  • 210g Owsianka
  • 30g Otręby owsiane

Etap 2 /5

Do dużej misy wlej kompot, sok jagodowy, dodaj miód, 3 szczypty soli i wstaw do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 150ml Sok z jagód
  • 150g Skrystalizowany miód
  • 150g Kompot jabłkowy (lub jabłko i jagoda)
  • 3szczypta Sól

Etap 3 /5

W misce zmieszaj płatki owsiane/otręby z granolą i suszone jagody. Dodaj sok/miód/sos jagodowy i wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozdziel masę równomiernie do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 210g Chrupiące muesli lub musli
  • 210g Owsianka
  • 30g Otręby owsiane
  • 240g Suszone jagody
  • 150ml Sok z jagód
  • 150g Skrystalizowany miód
  • 150g Kompot jabłkowy (lub jabłko i jagoda)
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 5 /5

Przed wyjęciem ich z form umieść w lodówce na 1 godzinę.