Batony zbożowe z nasionami chia i bananami
Tefal
Przepis według Tefal

Batony zbożowe z nasionami chia i bananami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 godz.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

3 porcje

  • 480 g Miąższ bananowy

  • 30 g Ziarna Chia

  • 300 g Płatki azuki

  • 6 Sok z cytryny (60 g)

  • Cytryna

  • 120 g Skrystalizowany miód

  • 90 g Mieszane orzechy (migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe itp.), Posiekane

  • 3 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą widelca rozgnieć w misie banana z sokiem z cytryny oraz startą skórką, miodem i 3 szczyptami soli. Dodaj płatki azuki, zmieszane orzechy i nasiona chia. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 480g Miąższ bananowy
  • 30g Ziarna Chia
  • 300g Płatki azuki
  • 6 Sok z cytryny (60 g)
  • Cytryna
  • 120g Skrystalizowany miód
  • 90g Mieszane orzechy (migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe itp.), Posiekane
  • 3szczypta Sól

Etap 2 /4

Rozdziel masę równomiernie do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.

  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 3 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 4 /4

Przed wyjęciem ich z form umieść w lodówce na 1 godzinę.