Batony zbożowe z orzechów laskowych i czekolady
- Całkowity czas 1 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
90 g Owsianka
90 g Czekolada, drobno posiekana
50 g Orzechy laskowe, grubo posiekane
40 g Puree z orzechów laskowych
50 g Miód
20 ml Olej (20 g)
1 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Za pomocą blendera zmiel połowę płatków owsianych na mąkę.
Etap 2 /4
W misce wymieszaj masę z orzechów laskowych, olej i miód ze szczyptą soli. Dodaj mąkę owsianą, owsiankę, czekoladę i orzechy laskowe. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /4
Wlej do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 4 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Umieść formy w lodówce, aby utwardzić batoniki przed wyjęciem ich z form.