Bezglutenowa beza Pavlova z czerwonymi borówkami
- Całkowity czas 3 godz.
- 30 min.
Czas przygotowania - 2 godz.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 Białka
60 g Cukier puder
75 g Cukier
Sok z cytryny
40 g Cukier puder
200 ml Śmietana kremówka 30%
100 g Mascarpone
350 g Czerwone jagody
Cukier puder
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
(BEZY) Ubij białka na sztywno z kilkoma kroplami soku z cytryny lub białego octu (opcjonalnie).
Etap 2 /8
Kiedy białka są lekkie i puszyste, dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie przez kolejne 5 minut, aż staną się one gładkie i lśniące. Dodaj cukier puder za pomocą szpatułki. Napełnij masą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy.
Etap 3 /8
Natłuść foremkę olejem. Wyciśnij 4 duże bezy na dno formy, a następnie włóż formę do Cake Factory.
Etap 4 /8
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /8
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmij z formy.
Etap 6 /8
(DEKORACJA) Do ubijania śmietany z mascarpone użyj trzepaczki lub robota kuchennego. Dodaj resztę cukru pudru z trakcie ubijania. Napełnij masą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy. Przechowuj w lodówce.
Etap 7 /8
Umyj czerwone borówki. Usuń z truskawek szypułki i przetnij je na pół.
Etap 8 /8
Pokryj bezy ubitym kremem. Na wierzchu ułóż borówki do ozdoby. Posyp cukrem pudrem.