Bezglutenowe bułeczki z malinami
- Całkowity czas 47 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
150 g Mąka z komosy ryżowej
150 g Mąka ryżowa
330 g Mąka kukurydziana
120 g Mielone migdały
15 g Bezglutenowy proszek do pieczenia
2 szczypta Sól morska
150 g Zmiękczone masło
150 g Syrop klonowy
300 ml Mleko migdałowe
360 g Mrożone maliny
3 Żółtko jaja
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misce wymieszaj mąkę z mąką kukurydzianą, proszkiem migdałowym, proszkiem do pieczenia i solą morską.
Etap 2 /4
Dodaj miękkie masło i syrop klonowy, a następnie wymieszaj opuszkami palców, aż uzyskasz kruszonkę.
Etap 3 /4
Dodaj mleko migdałowe i delikatnie zagnij ciasto. Wmieszaj maliny.
Etap 4 /4
Wypełnij foremki i posmaruj żółtkiem. Piecz w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie