Bezglutenowe bułeczki-muffiny z daktylami i kandyzowanym imbirem
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 25 min.Gotowanie 
- 10 min.Studzenie 
Składniki
1 porcja
- 40 g mąki ryżowej 
- 10 g skrobi kukurydzianej 
- 70 g mąki gryczanej 
- 1 łyżka proszku do pieczenia (6 g) 
- 1 jajko 
- 30 ml oleju 
- 60 g delikatnego miodu 
- 80 g jogurtu naturalnego 
- 40 g daktyli 
- 30 g kandyzowanego imbiru 
- 1 szczypta soli 
Akcesoria
- Forma na 6 muffinek 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przesiej razem mąkę ryżową, mąkę kasztanową, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Etap 2 /6
W dużej misie wymieszaj jogurt, miód, jaja, olej i szczyptę soli.
Etap 3 /6
Pokrój kandyzowany imbir i daktyle na małe kawałki, dodaj je do powyższej masy, a następnie dodaj uprzednio przesiane suche składniki. Wymieszaj wszystko łopatką lub drewnianą łyżką.
Etap 4 /6
Wlej masę równomiernie do 6 foremek na babeczki, a następnie włóż je do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Przed wyjęciem z foremek pozostaw na 10 minut do ostygnięcia.

