Bezglutenowe bułeczki-muffiny z daktylami i kandyzowanym imbirem
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
40 g mąki ryżowej
10 g skrobi kukurydzianej
70 g mąki gryczanej
1 łyżka proszku do pieczenia (6 g)
1 jajko
30 ml oleju
60 g delikatnego miodu
80 g jogurtu naturalnego
40 g daktyli
30 g kandyzowanego imbiru
1 szczypta soli
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przesiej razem mąkę ryżową, mąkę kasztanową, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Etap 2 /6
W dużej misie wymieszaj jogurt, miód, jaja, olej i szczyptę soli.
Etap 3 /6
Pokrój kandyzowany imbir i daktyle na małe kawałki, dodaj je do powyższej masy, a następnie dodaj uprzednio przesiane suche składniki. Wymieszaj wszystko łopatką lub drewnianą łyżką.
Etap 4 /6
Wlej masę równomiernie do 6 foremek na babeczki, a następnie włóż je do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Przed wyjęciem z foremek pozostaw na 10 minut do ostygnięcia.