Bezglutenowy chleb
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowy chleb

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 100 g Mąka gryczana

  • 65 g Mąka ryżowa

  • 65 g Mąka jaglana

  • 30 g Mielone migdały

  • 2 łyżeczka Suche drożdże

  • 30 g Skrobia ziemniaczana

  • 2 łyżka Siemię lniane

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 szczypta Sól

  • 350 ml Letnia woda

Akcesoria

  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 100g Mąka gryczana
  • 65g Mąka ryżowa
  • 65g Mąka jaglana
  • 30g Mielone migdały
  • 2łyżeczka Suche drożdże
  • 30g Skrobia ziemniaczana
  • 2łyżka Siemię lniane
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 1szczypta Sól
  • 350ml Letnia woda

Etap 2 /5

Rozcieńcz drożdże w wodzie. Ugniataj wszystkie składniki razem, stopniowo wlewając wodę. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.

  • 100g Mąka gryczana
  • 65g Mąka ryżowa
  • 65g Mąka jaglana
  • 30g Mielone migdały
  • 2łyżeczka Suche drożdże
  • 30g Skrobia ziemniaczana
  • 2łyżka Siemię lniane
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 1szczypta Sól
  • 350ml Letnia woda

Etap 3 /5

Wlej ciasto do formy, a następnie przykryj papierem do pieczenia. Włóż do koszyka do gotowania na parze i wlej 200 ml wody do Cook4me.

  • Forma do ciasta

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.