Bezglutenowy chleb
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Mąka gryczana
65 g Mąka ryżowa
65 g Mąka jaglana
30 g Mielone migdały
2 łyżeczka Suche drożdże
30 g Skrobia ziemniaczana
2 łyżka Siemię lniane
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól
350 ml Letnia woda
Akcesoria
Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
100g Mąka gryczana 65g Mąka ryżowa 65g Mąka jaglana 30g Mielone migdały 2łyżeczka Suche drożdże 30g Skrobia ziemniaczana 2łyżka Siemię lniane 1łyżka Oliwa z oliwek 1szczypta Sól 350ml Letnia woda
Etap 2 /5
Rozcieńcz drożdże w wodzie. Ugniataj wszystkie składniki razem, stopniowo wlewając wodę. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.
100g Mąka gryczana 65g Mąka ryżowa 65g Mąka jaglana 30g Mielone migdały 2łyżeczka Suche drożdże 30g Skrobia ziemniaczana 2łyżka Siemię lniane 1łyżka Oliwa z oliwek 1szczypta Sól 350ml Letnia woda
Etap 3 /5
Wlej ciasto do formy, a następnie przykryj folią spożywczą. Włóż do koszyka do gotowania na parze i wlej 200 ml wody do Cook4me.
Forma do ciasta
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.