Bezy czekoladowo-cynamonowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezy czekoladowo-cynamonowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    2 godz.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

1 porcja

  • 65 g Białko

  • 65 g Cukier puder

  • 65 g Cukier

  • 2 łyżka Kakao

  • 1 łyżeczka Cynamon

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Wymieszaj oba rodzaje cukru.

  • 65g Cukier puder
  • 65g Cukier

Etap 2 /7

W robocie kuchennym ubij białka na sztywną pianę, ewentualnie dodaj kilka kropli soku cytrynowego lub octu spirytusowego.

  • 65g Białko

Etap 3 /7

Kiedy białka się spienią, dodawaj stopniowo łyżeczkę cukru w odstępach 30-sekundowych. Ubijaj jeszcze przez 3 minuty.

  • 65g Białko
  • 65g Cukier

Etap 4 /7

Delikatnie wymieszaj z kakao i cynamonem. Napełnij masą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy.

  • 2łyżka Kakao
  • 1łyżeczka Cynamon

Etap 5 /7

Oprósz formę odrobiną mąki. Zrób 12 dużych bez. Włóż formę do Cake Factory.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 6 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmij z formy. Gotowe!