Bezy
Tefal
Przepis według Tefal

Bezy

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 45 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

2 porcje

  • 2 Białka

  • 50 g Drobny cukier

  • 50 g Cukier puder

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ubijaj białko do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodaj cukier puder, a potem drobny cukier, ubijając do uzyskania gładkiej, błyszczącej i zwartej masy. Wlej masę do rękawa cukierniczego.

  • 2 Białka
  • 50g Drobny cukier
  • 50g Cukier puder

Etap 2 /5

Wyłóż spód foremki Cake Factory kawałkiem papieru do pieczenia.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /5

Wykonaj bezy o średnicy od 3 do 5 cm. Włóż formę do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 5 /5

Przed podaniem odstaw bezy na godzinę do ostygnięcia.