Boczek po koreańsku
- Całkowity czas 2 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Boczek wieprzowy
2 łyżka Olej sezamowy
1 łyżka Miód
3 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Gochujang
1 łyżka Brązowy cukier
4 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Świeży imbir
1 łyżeczka Pieprz
2 Cebula dymka
Sezam
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużym naczyniu przygotuj marynatę, mieszając olej sezamowy, miód, sos sojowy, gochujang, brązowy cukier, posiekany czosnek, starty imbir i pieprz.
Etap 2 /4
Zanurz kawałki boczku wieprzowego w marynacie, upewnij się, że są dobrze pokryte, przykryj i pozostaw do zamarynowania w lodówce na co najmniej 1 godzinę lub najlepiej na całą noc.
Etap 3 /4
Rozłóż całkowicie OptiGrill (poziomo). Ustaw termostat boczny na pozycję 4. Grilluj plastry boczku wieprzowego przez 7 minut, regularnie je obracając.
Etap 4 /4
Podawaj kawałki boczku wieprzowego na półmisku udekorowane pokrojoną dymką i szczyptą sezamu.