Boczek koreański na grilla - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Boczek koreański na grilla

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Boczku bez skóry

  • 150 ml Sosu sojowego

  • 2 Gwiazdki anyżu

  • 100 ml Cukru

  • 250 ml Wody

  • 4 g Czosnku granulowanego

  • 4 g Pieprzu świeżo mielonego

  • Pachnotka do dekoracji

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Boczek z obu stron nacieramy pieprzem i czosnkiem.

  • 1kg Boczku bez skóry
  • 4g Czosnku granulowanego
  • 4g Pieprzu świeżo mielonego

Etap 2 /5

W Cook4Me włączamy smażenie. Po nagrzaniu wkładamy boczek i smażymy nie przewracając przez 5 minut. Po tym czasie wrzucamy anyż i energicznie mieszamy boczek w naczyniu.

  • 2 Gwiazdki anyżu

Etap 3 /5

Przewracamy boczek na drugą stronę, wlewamy wodę, sos sojowy i gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres 25 min.

  • 150ml Sosu sojowego
  • 250ml Wody

Etap 4 /5

Gotowy boczek kroimy w 2,5 cm plastry. Nadziewamy na patyki do szaszłyków, które kładziemy na grilla.

Etap 5 /5

Serwujemy z ulubionymi dodatkami.