Brioszka francuska
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 grube kromki brioszki
1 szt. jajko
100 ml spieniania mleka
1 saszetka cukier waniliowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ubij jajka z cukrem waniliowym i mlekiem.
Etap 2 /4
Zanurzaj po kolei kromki brioszki w ubitym jajku, a następnie poczekaj, aż ścieknie nadmiar.
Etap 3 /4
Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Panini na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Gdy purpurowa kontrolka przestanie migać, połóż kromki brioszki na płycie grzejnej i zamknij OptiGrill.
Etap 4 /4
Podawaj z syropem klonowym i czerwonymi owocami.