Brownie z marmurkową polewą z masła orzechowego
- Całkowity czas 2 godz. 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
185 g masło orzechowe
180 g jogurt grecki
60 ml mleko
1 Jajko
1 szczypta sól
1 łyżeczka drożdże
100 g Cukier
42 g kakao w proszku
60 g otręby owsiane
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Nagrzej piekarnik do 190°C.
Etap 2 /6
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem masła orzechowego. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 3 /6
Przelej ciasto do naczynia żaroodpornego.
Etap 4 /6
Włóż masło orzechowe do mikrofalówki i podgrzewaj przez około 30 sekund. Dodaj pełne łyżki roztopionego masła orzechowego do ciasta i delikatnie wymieszaj nożem, aby uzyskać efekt marmuru.
Etap 5 /6
Piecz w piekarniku przez 20–25 minut lub do momentu, w którym brownie zacznieą odchodzić od krawędzi naczynia. Brownie będzie bardzo miękkie. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Etap 6 /6
Pokrój na kwadratowe porcje i delektuj się nimi!