Brownie z marmurkową polewą z masła orzechowego
Tefal
Przepis według Tefal

Brownie z marmurkową polewą z masła orzechowego

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

4 osób

  • 185 g masło orzechowe

  • 180 g jogurt grecki

  • 60 ml mleko

  • 1 Jajko

  • 1 szczypta sól

  • 1 łyżeczka drożdże

  • 100 g Cukier

  • 42 g kakao w proszku

  • 60 g otręby owsiane

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Nagrzej piekarnik do 190°C.

Etap 2 /6

Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem masła orzechowego. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

  • 180g jogurt grecki
  • 60ml mleko
  • 1 Jajko
  • 1szczypta sól
  • 1łyżeczka drożdże
  • 100g Cukier
  • 42g kakao w proszku
  • 60g otręby owsiane

Etap 3 /6

Przelej ciasto do naczynia żaroodpornego.

Etap 4 /6

Włóż masło orzechowe do mikrofalówki i podgrzewaj przez około 30 sekund. Dodaj pełne łyżki roztopionego masła orzechowego do ciasta i delikatnie wymieszaj nożem, aby uzyskać efekt marmuru.

  • 185g masło orzechowe

Etap 5 /6

Piecz w piekarniku przez 20–25 minut lub do momentu, w którym brownie zacznieą odchodzić od krawędzi naczynia. Brownie będzie bardzo miękkie. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Etap 6 /6

Pokrój na kwadratowe porcje i delektuj się nimi!