Bruschetta z szynką i szparagami
Tefal
Przepis według Tefal

Bruschetta z szynką i szparagami

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 szt. Kromki chleba

  • 1 szt. Ząbek czosnku

  • 10 szt. Zielone szparagi

  • 30 g Plaster prosciutto

  • 300 g Pomidory

  • 100 g Cebula

  • 7 szt. Listek świeżej bazylii

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 25 g Starty parmezan

  • 1 szt. Papryczka Espelette (lub słodka papryka)

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Obierz i cienko posiekaj cebule.

  • 100g Cebula

Etap 3 /8

Umyj i cienko posiekaj świeżą bazylię.

  • 7szt. Listek świeżej bazylii

Etap 4 /8

Natrzyj kromki chleba czosnkiem. Wlej olej do Cook4Me.

  • 2szt. Kromki chleba
  • 1szt. Ząbek czosnku
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /8

Dodaj cebulę i pomidory. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną pieprzu z Espelette i bazylią.

  • 300g Pomidory
  • 100g Cebula
  • 7szt. Listek świeżej bazylii
  • 1szt. Papryczka Espelette (lub słodka papryka)

Etap 6 /8

Dodaj 50ml wody. Włóż szparagi do koszyka do gotowania na parze. Włóż koszyk do gotowania na parze w Cook4Me.

  • 10szt. Zielone szparagi

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Na tosty połóż pomidor, szynkę, szparagi i parmezan.

  • 10szt. Zielone szparagi
  • 30g Plaster prosciutto
  • 25g Starty parmezan