Bruschetta z szynką i szparagami
- Całkowity czas 23 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 szt. Kromki chleba
1 szt. Ząbek czosnku
10 szt. Zielone szparagi
30 g Plaster prosciutto
300 g Pomidory
100 g Cebula
7 szt. Listek świeżej bazylii
1 łyżka Oliwa z oliwek
25 g Starty parmezan
1 szt. Papryczka Espelette (lub słodka papryka)
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i cienko posiekaj cebule.
100g Cebula
Etap 3 /8
Umyj i cienko posiekaj świeżą bazylię.
7szt. Listek świeżej bazylii
Etap 4 /8
Natrzyj kromki chleba czosnkiem. Wlej olej do Cook4Me.
2szt. Kromki chleba 1szt. Ząbek czosnku 1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Dodaj cebulę i pomidory. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną pieprzu z Espelette i bazylią.
300g Pomidory 100g Cebula 7szt. Listek świeżej bazylii 1szt. Papryczka Espelette (lub słodka papryka)
Etap 6 /8
Dodaj 50ml wody. Włóż szparagi do koszyka do gotowania na parze. Włóż koszyk do gotowania na parze w Cook4Me.
10szt. Zielone szparagi
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Na tosty połóż pomidor, szynkę, szparagi i parmezan.
10szt. Zielone szparagi 30g Plaster prosciutto 25g Starty parmezan