Bułeczki bao wg Andrzeja Andrzejczaka - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bułeczki bao wg Andrzeja Andrzejczaka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 kg Ośmiornica

  • 100 ml Ocet winny czerwony

  • 500 ml Woda

  • 20 g Tymianek

  • 30 g Czosnek

  • 20 g Sól

  • 15 g Chilli

  • 300 g Majonez

  • 100 g Kimchi

  • 400 g Czerwona cebula

  • 70 ml Ocet jabłkowy

  • 70 g Cukier

  • 30 g Kolendra

  • 2 szt. Limonka

  • 50 g Pędy groszku

  • 8 szt. Bułeczki bao

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 2kg Ośmiornica
  • 100ml Ocet winny czerwony
  • 500ml Woda
  • 20g Tymianek
  • 30g Czosnek
  • 20g Sól
  • 15g Chilli
  • 300g Majonez
  • 100g Kimchi
  • 400g Czerwona cebula
  • 70ml Ocet jabłkowy
  • 70g Cukier
  • 30g Kolendra
  • 2szt. Limonka
  • 50g Pędy groszku
  • 8szt. Bułeczki bao

Etap 2 /8

Ośmiornicę opłucz w wodzie, ewentualnie oczyść i wrzuć do urządzenia.

  • 2kg Ośmiornica

Etap 3 /8

Wrzuć do środka tymianek, sól, chilli, wlej ocet winny i wodę i ustaw gotowanie pod ciśnieniem na 15min.

  • 100ml Ocet winny czerwony
  • 500ml Woda
  • 20g Tymianek
  • 15g Chilli

Etap 4 /8

W międzyczasie zamarynuj czerwoną cebulę z cukrem i octem jabłkowym. Ugnieć ją dłońmi, żeby puściła sok.

  • 400g Czerwona cebula
  • 70ml Ocet jabłkowy
  • 70g Cukier

Etap 5 /8

Ugotowaną ośmiornicę wyjmij z zalewy.

Etap 6 /8

Majonez zmiksuj z kimchi.

  • 300g Majonez
  • 100g Kimchi

Etap 7 /8

Bułeczki podgrzej w urządzeniu na parze dodając ok. 200 ml wody – wysoki poziom pary 3-4min.

  • 8szt. Bułeczki bao

Etap 8 /8

Gorące bułeczki podaj z ugotowaną ośmiornią (możesz ją też podsmażyć), majonezem kimchi, pędami groszku, limonką i piklowaną czerwoną cebulą.