Bułeczki z bananami i płatkami czekoladowymi
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
40 g Skrobia kukurydziana
100 g Mąka
45 g Mąka z migdałów
1 łyżeczka Soda oczyszczona
50 g Cukier trzcinowy
100 g Banan
190 g Jogurt sojowy
1 łyżka Sok z cytryny
50 g Czekolada
1 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przesiej do misy i wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, mąkę migdałową, łezki czekoladowe i sodę oczyszczoną.
Etap 2 /5
W drugiej misie rozgnieć miąższ banana i wymieszaj z cukrem. Dodaj jogurt, następnie sok z cytryny i szczyptę soli. Dobrze ubij.
Etap 3 /5
Dodaj pierwszą masę. Ubijaj. Rozdziel masę równo do foremek i umieść je w Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /5
Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia a następnie serwuj.