Burrito - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Burrito

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt.

  • 450 g ligawa

  • 1 szt. czerwona cebula

  • 0.5 szt. zielona papryka

  • 0.5 kawałek żółta papryka

  • 100 g ser

  • 0.5 c ryż

  • 1.75 c bulion drobiowy

  • 1 łyżka jalapeño

  • 0.5 kawałek cebula

  • 1 łyżka liście kolendry

  • 2 kawałek pomidory

  • 2 łyżka sok z limonki

  • sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ugotuj ryż w bulionie z kurczaka. W misce wymieszaj wszystkie składniki pico de gallo i odstaw na bok.

Etap 2 /5

Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Włącz grill i dopraw stek solą i pieprzem. Grilluj stek zgodnie ze swoimi preferencjami, a następnie potnij go na paski.

Etap 3 /5

Wybierz tryb manualny i ustaw temperaturę gotowania na 210°C (kolor pomarańczowy), a następnie naciśnij OK. Po rozgrzaniu grilla dodaj plasterki cebuli oraz papryki i grilluj przez 5 minut.

Etap 4 /5

Aby przyrządzić burrito: Na każdej tortilli połóż starty ser, grillowany stek, grillowane warzywa, pełną łyżkę pico de gallo oraz pełną łyżkę ryżu. Zwilż, złóż i zwiń boki tortilli.

Etap 5 /5

Następni grilluj burrito zgodnie ze swoimi preferencjami.