Burrito
Przepis według Magda

Burrito

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 placków tortilli

  • 500 g mięsa mielonego z szynki

  • 1 puszka fasoli czerwonej

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżka oliwy

  • 0.5 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka oregano

  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego

  • chili

  • 500 ml passaty pomidorowej

  • 100 ml bulionu wołowego

  • Mix sałat

  • Ser żółty do starcia

  • 1 Pomidor

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij przez praskę.

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

Etap 2 /7

Wlej oliwę do misy, dodaj cebulę.

  • 1 cebula
  • 2łyżka oliwy

Etap 3 /7

Dodaj mięso mielone i smaż od czasu do czasu mieszając aż się lekko zarumieni

  • 500g mięsa mielonego z szynki

Etap 4 /7

Dodaj przyprawy (czosnek, sól, pieprz, oregano, kmin rzymski, chili) i wymieszaj

  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5łyżeczka soli
  • 1łyżeczka oregano
  • 1łyżeczka kminu rzymskiego
  • szczypta chili

Etap 5 /7

Dodaj passatę, bulionu i odsączoną fasolę. Wymieszaj, gotuj pod ciśnieniem.

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 500ml passaty pomidorowej
  • 100ml bulionu wołowego

Etap 6 /7

Zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach

  • Ser żółty do starcia

Etap 7 /7

Na tortillę nałóż farsz, posyp serem, sałatą i połóż plaster pomidora. Zawiń. Podsmaż lekko na patelni z obu stron

  • 6 placków tortilli
  • Mix sałat
  • Ser żółty do starcia
  • 1 Pomidor