Cantuccini - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Cantuccini

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 13 godz. 55 min.
  • Czas przygotowania
    1 godz.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    12 godz. 30 min.

Składniki

80 unit

  • 225 g Blanszowane migdały

  • 325 g Mąka

  • 240 g Cukier

  • 8 g Proszek do pieczenia

  • 20 g Cukier waniliowy

  • 1 cl Aromat z gorzkich migdałów

  • 1 szczypta Sól

  • 30 g Ciepłe masło

  • 3 Jajka

Akcesoria

  • Hak do wyrabiania ciasta
    Hak do wyrabiania ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Umieść w misie robota mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, aromat z gorzkich migdałów, sól, masło i jajka. Naciśnij "Start".

  • 325g Mąka
  • 240g Cukier
  • 8g Proszek do pieczenia
  • 20g Cukier waniliowy
  • 1cl Aromat z gorzkich migdałów
  • 1szczypta Sól
  • 30g Ciepłe masło
  • 3 Jajka
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 2 /8

Następnie dodaj do mieszanki migdały. Naciśnij "Start".

  • 225g Blanszowane migdały
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 3 /8

Uformuj z ciasta kulę, używając odrobiny mąki i chłódź ją przez 30 minut.

Etap 4 /8

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra/dół).

Etap 5 /8

Podziel ciasto na 6 części. Z każdej części uformuj wałek o długości 25 cm.

Etap 6 /8

Wyłóż blachę papierem do pieczenia i umieść na niej wałki z ciasta, w odległości 8 cm od siebie.

Etap 7 /8

Podpiecz przez 15 minut, pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój wałki w ukośne plastry o grubości 1 cm.

Etap 8 /8

Ciasteczka ułóż na płasko na blasze do pieczenia i ponownie podpiekaj w piekarniku w tej samej temperaturze przez 10 minut. Gotowe cantuccini powinny być złocistobrązowe.