Cassoulet wg Andrzeja Andrzejczaka
Tefal
Przepis według Tefal

Cassoulet wg Andrzeja Andrzejczaka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Fasola Jaś

  • 1 l Bulion z gęsi

  • 50 g Tłuszcz gęsi

  • 2 szt. Gęsie udka

  • 20 g Tymianek

  • 20 g Rozmaryn

  • 15 g Sól morska

  • 1 łyżeczka Pieprz

  • 30 g Czosnek

  • 4 szt. Frankfurterki

  • 200 g Boczek wędzony

  • 100 g Bułka tarta

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 400g Fasola Jaś
  • 1l Bulion z gęsi
  • 50g Tłuszcz gęsi
  • 2szt. Gęsie udka
  • 20g Tymianek
  • 20g Rozmaryn
  • 15g Sól morska
  • 1łyżeczka Pieprz
  • 30g Czosnek
  • 4szt. Frankfurterki
  • 200g Boczek wędzony
  • 100g Bułka tarta

Etap 2 /9

Udka gęsie, przekrój na pół, dzieląc na pałkę i podudzie. Natrzyj je solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.

  • 2szt. Gęsie udka
  • 20g Tymianek
  • 20g Rozmaryn
  • 15g Sól morska
  • 1łyżeczka Pieprz
  • 30g Czosnek

Etap 3 /9

Boczek pokrój w grubszą kostkę i wrzuć na mocne podsmażanie. Pod koniec smażenia wrzuć kiełbaski i obsmaż z każdej strony.

  • 4szt. Frankfurterki
  • 200g Boczek wędzony

Etap 4 /9

Wyjmij mięso z urządzenia i odstaw na bok.

Etap 5 /9

Fasolę odsącz i wrzuć do urządzenia, dodaj udka gęsie razem z ziołam i zalej bulionem.

  • 400g Fasola Jaś
  • 1l Bulion z gęsi
  • 50g Tłuszcz gęsi
  • 2szt. Gęsie udka

Etap 6 /9

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /9

Na koniec odsącz mięso i fasolę z bulionu.

Etap 8 /9

Dorzuć do środka kiełbaski i przesmażony boczek, posyp świeżymi ziołami i delikatnie bułką tartą.

Etap 9 /9

Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw manualnie na 200 stopni Celsjusza i piecz przez 10min.