Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chłodnik malinowy i granita z mleka migdałowego

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    3 godz.

Składniki

2 osób

  • 150 g maliny

  • 50 ml sok pomarańczowy

  • 25 ml woda

  • 25 g brązowy cukier

  • 0.5 łyżka sok z cytryny

  • 100 ml mleko migdałowe

  • 1 łyżka płynny miód

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Rozpuść miód w mleku migdałowym i przelej do tacek na kostki lodu, a następnie włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny, aż wszystko się zamrozi.

  • 100ml mleko migdałowe
  • 1łyżka płynny miód

Etap 2 /4

Umyj maliny. Włóż maliny i brązowy cukier do blendera. Wlej wodę, sok z pomarańczy i sok z cytryny. Ustaw wskazany program na jedną minutę. Włóż zupę do lodówki i wymyj mikser.

  • 150g maliny
  • 50ml sok pomarańczowy
  • 25ml woda
  • 25g brązowy cukier
  • 0.5łyżka sok z cytryny

Etap 3 /4

Przed podaniem włóż zmrożone kostki mleka migdałowego do blendera. Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 4 /4

Przelej zupę do małych misek i dodaj łyżkę stołową granity z mleka migdałowego.