Chłodnik malinowy i granita z mleka migdałowego
- Całkowity czas 3 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 3 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g maliny
50 ml sok pomarańczowy
25 ml woda
25 g brązowy cukier
0.5 łyżka sok z cytryny
100 ml mleko migdałowe
1 łyżka płynny miód
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Rozpuść miód w mleku migdałowym i przelej do tacek na kostki lodu, a następnie włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny, aż wszystko się zamrozi.
Etap 2 /4
Umyj maliny. Włóż maliny i brązowy cukier do blendera. Wlej wodę, sok z pomarańczy i sok z cytryny. Ustaw wskazany program na jedną minutę. Włóż zupę do lodówki i wymyj mikser.
Etap 3 /4
Przed podaniem włóż zmrożone kostki mleka migdałowego do blendera. Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 4 /4
Przelej zupę do małych misek i dodaj łyżkę stołową granity z mleka migdałowego.