Chłopski gar
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g Młoda kapusta
300 g Kiełbasa podwawelska
1.5 szt. Papryka
1.5 szt. Cebula
6 szt. Ziemniaki
3 łyżka Koncentrat
1 łyżka Olej
300 ml Woda
1 szczypta Majeranek
1 szczypta Papryka ostra
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój cebulę i kiełbasę.
Etap 3 /8
Umyj i pokrój kapustę i paprykę, obierz i umyj ziemniaki.
Etap 4 /8
Wlej łyżkę oleju.
Etap 5 /8
Smaż cebulę i kiełbasę, do momentu zarumienienia.
Etap 6 /8
Dodaj wodę, kapustę, paprykę, ziemniaki, przyprawy i koncentrat.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Smacznego!