Chałwa waniliowo-kardamonowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chałwa waniliowo-kardamonowa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 125 g Semolina

  • 375 ml Mleko

  • 70 g Cukier

  • 80 g Masło

  • 1 Kardamon

  • 0.5 Laska wanilii

  • 6 Orzech nerkowca

  • sól morska

  • 50 g Rodzynki

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 125g Semolina
  • 375ml Mleko
  • 70g Cukier
  • 80g Masło
  • 1 Kardamon
  • 0.5 Laska wanilii
  • 6 Orzech nerkowca
  • sól morska
  • 50g Rodzynki

Etap 2 /4

Do Cook4me włóż semolinę, masło i szczyptę soli.

  • 125g Semolina
  • 80g Masło
  • sól morska

Etap 3 /4

Podsmaż krótko. Dodaj pozostałe składniki. Gotuj do czasu, aż masa przestanie być lepka.

  • 375ml Mleko
  • 70g Cukier
  • 1 Kardamon
  • 0.5 Laska wanilii
  • 6 Orzech nerkowca
  • 50g Rodzynki

Etap 4 /4

Przełóż do natłuszczonego naczynia i wygładź wierzch. Odstaw do ostygnięcia. Następnie wyjmij z formy i pokrój na małe kawałki.