Chałwa waniliowo-kardamonowa
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
125 g Semolina
375 ml Mleko
70 g Cukier
80 g Masło
1 Kardamon
0.5 Laska wanilii
6 Orzech nerkowca
sól morska
50 g Rodzynki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
125g Semolina 375ml Mleko 70g Cukier 80g Masło 1 Kardamon 0.5 Laska wanilii 6 Orzech nerkowca sól morska 50g Rodzynki
Etap 2 /4
Do Cook4me włóż semolinę, masło i szczyptę soli.
125g Semolina 80g Masło sól morska
Etap 3 /4
Podsmaż krótko. Dodaj pozostałe składniki. Gotuj do czasu, aż masa przestanie być lepka.
375ml Mleko 70g Cukier 1 Kardamon 0.5 Laska wanilii 6 Orzech nerkowca 50g Rodzynki
Etap 4 /4
Przełóż do natłuszczonego naczynia i wygładź wierzch. Odstaw do ostygnięcia. Następnie wyjmij z formy i pokrój na małe kawałki.