Cheeseburgery z wędzonym boczkiem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Cheeseburgery z wędzonym boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • Sól, pieprz

  • 8 Posiekane steki

  • 1 Sałata Little Gem

  • 2 Pomidory

  • 12 g Majonez

  • 12 g Ketchup

  • 8 Bułki do burgerów

  • 16 kawałek Plasterki sera

  • 16 kawałek Cienkie plasterki boczku wędzonego

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Dopraw cheeseburgery solą i pieprzem. Urwij liście sałaty, opłucz pomidory i pokrój je na plasterki, a następnie wymieszaj wszystko z dwoma sosami. Przekrój bułki na pół i posmaruj wnętrze sosem. Rozłóż warzywa na dolnej połowie bułek.

  • Sól, pieprz
  • 8 Posiekane steki
  • 1 Sałata Little Gem
  • 2 Pomidory
  • 12g Majonez
  • 12g Ketchup
  • 8 Bułki do burgerów

Etap 2 /2

Włóż tacę grillową do urządzenia i wybierz tryb GRILL, a następnie nagrzewaj przez 15 minut w temperaturze 200°C. Po rozgrzaniu urządzenia połóż 4 kotlety na grillu i piecz przez 2 minuty. Obróć i połóż na nich ser. Połóż 8 plasterków boczku wokół hamburgerów na tacy. Piecz przez 2 minuty, a następnie weź pozostałe kotlety i powtórz kroki. Na każdym hamburgerze połóż dodatki.

  • 16kawałek Plasterki sera
  • 16kawałek Cienkie plasterki boczku wędzonego