Cheeseburgery z wędzonym boczkiem
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
Sól, pieprz
8 Posiekane steki
1 Sałata Little Gem
2 Pomidory
12 g Majonez
12 g Ketchup
8 Bułki do burgerów
16 kawałek Plasterki sera
16 kawałek Cienkie plasterki boczku wędzonego
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Dopraw cheeseburgery solą i pieprzem. Urwij liście sałaty, opłucz pomidory i pokrój je na plasterki, a następnie wymieszaj wszystko z dwoma sosami. Przekrój bułki na pół i posmaruj wnętrze sosem. Rozłóż warzywa na dolnej połowie bułek.
Etap 2 /2
Włóż tacę grillową do urządzenia i wybierz tryb GRILL, a następnie nagrzewaj przez 15 minut w temperaturze 200°C. Po rozgrzaniu urządzenia połóż 4 kotlety na grillu i piecz przez 2 minuty. Obróć i połóż na nich ser. Połóż 8 plasterków boczku wokół hamburgerów na tacy. Piecz przez 2 minuty, a następnie weź pozostałe kotlety i powtórz kroki. Na każdym hamburgerze połóż dodatki.