Chleb kasztanowo-gryczany - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chleb kasztanowo-gryczany

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    1 godz. 35 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Mąka kasztanowa

  • 150 g Mąka gryczana

  • 1 łyżeczka Brązowy cukier

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 1 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 1 łyżeczka Sól

  • 1 łyżeczka Ocet jabłkowy

  • 2 Całe jajka

  • 350 ml Woda

  • 5 łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane

Akcesoria

  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 150g Mąka kasztanowa
  • 150g Mąka gryczana
  • 1łyżeczka Brązowy cukier
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1łyżeczka Soda oczyszczona
  • 1łyżeczka Sól
  • 1łyżeczka Ocet jabłkowy
  • 2 Całe jajka
  • 350ml Woda
  • 5łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane

Etap 2 /5

W osobnej misie wymieszaj wszystkie suche składniki razem (oprócz nasion). Dodaj jajka, ocet, wodę i nasiona. Mieszaj.

  • 150g Mąka kasztanowa
  • 150g Mąka gryczana
  • 1łyżeczka Brązowy cukier
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1łyżeczka Soda oczyszczona
  • 1łyżeczka Sól
  • 1łyżeczka Ocet jabłkowy
  • 2 Całe jajka
  • 350ml Woda
  • 5łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane

Etap 3 /5

Wlej ciasto do formy, a następnie przykryj papierem do pieczenia. Włóż do koszyka do gotowania na parze i wlej 200 ml wody do Cook4me.

  • Forma do ciasta

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.