Chleb kasztanowo-gryczany
- Całkowity czas 2 godz. 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 1 godz. 35 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Mąka kasztanowa
150 g Mąka gryczana
1 łyżeczka Brązowy cukier
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Soda oczyszczona
1 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Ocet jabłkowy
2 Całe jajka
350 ml Woda
5 łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane
Akcesoria
Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
150g Mąka kasztanowa 150g Mąka gryczana 1łyżeczka Brązowy cukier 1łyżeczka Proszek do pieczenia 1łyżeczka Soda oczyszczona 1łyżeczka Sól 1łyżeczka Ocet jabłkowy 2 Całe jajka 350ml Woda 5łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane
Etap 2 /5
W osobnej misie wymieszaj wszystkie suche składniki razem (oprócz nasion). Dodaj jajka, ocet, wodę i nasiona. Mieszaj.
150g Mąka kasztanowa 150g Mąka gryczana 1łyżeczka Brązowy cukier 1łyżeczka Proszek do pieczenia 1łyżeczka Soda oczyszczona 1łyżeczka Sól 1łyżeczka Ocet jabłkowy 2 Całe jajka 350ml Woda 5łyżka Ziarna słonecznika i siemię lniane
Etap 3 /5
Wlej ciasto do formy, a następnie przykryj folią spożywczą. Włóż do koszyka do gotowania na parze i wlej 200 ml wody do Cook4me.
Forma do ciasta
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.