Ciasteczka z orzechów włoskich
- Całkowity czas 2 godz.
- 50 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
4 Jajka
2 Żółtko
400 g Gorzka czekolada
200 g Masło
200 g Cukier
150 g Mąka
150 g Orzechy włoskie
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Należy stopić masło i czekoladę w nieprzywierającym naczyniu według programu przez określony czas
Etap 2 /7
Ubij jajka i cukier w dużej misce, a następnie wsyp mąkę.
Etap 3 /7
Ubijaj czekoladę, aż konsystencja masy stanie się gładka.
Etap 4 /7
Dodaj posiekane orzechy włoskie i wymieszaj.
Etap 5 /7
Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 7 /7
Odczekaj 10 do 15 minut przed wyjęciem z formy.