Ciasteczka z płynnym środkiem z białą czekoladą i jagodami
- Całkowity czas 52 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 27 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
100 g Biała czekolada
80 ml Gęsta śmietana
2 Białka
60 g Cukier
1 łyżka Sok z cytryny
150 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szczypta Sól
40 g Borówka
90 g Borówka
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Połam czekoladę na kawałki i włóż ją do miski ze śmietaną. Umieść miskę w Cake Factory i roztop składniki zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 2 /6
W tym samym czasie ubij w misce białka i cukier, dodając szczyptę soli.
Etap 3 /6
Wymieszaj czekoladę i śmietanę, a następnie, ubijając wlewaj stopniowo masę do białek. Dodaj sok z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia, mieszając drewnianą łyżką.
Etap 4 /6
Połowę masy rozłóż równomiernie do foremek na muffiny. W każdej z form zrób mały dołek w masie i włóż pełną łyżeczkę dżemu jagodowego, a następnie wlej resztę masy. Ułóż kilka jagód na wierzchu.
Etap 5 /6
Włóż formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Przed wyjęciem z formy odczekaj 5 minut i podawaj kiedy są jeszcze ciepłe.