Ciastka cake pops z mango i pistacjami
Tefal
Przepis według Tefal

Ciastka cake pops z mango i pistacjami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 6 Jajka

  • 180 g Cukier

  • 60 g Mąka

  • 90 g Pistacje

  • 30 g Słony karmel

  • 30 Małe bezy

  • 30 g Pistacje do dekoracji

  • 3 Mango

  • 120 g Mascarpone

  • 24 g Cukier puder

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Oddziel białka od żółtek. W misce wymieszaj mąkę i pokruszone pistacje.

  • 6 Jajka
  • 60g Mąka
  • 90g Pistacje

Etap 2 /8

W jednym pojemniku ubij białka do zesztywnienia.

  • 6 Jajka

Etap 3 /8

W drugim pojemniku ubij żółtka z cukrem do podwojenia objętości.

  • 6 Jajka
  • 180g Cukier

Etap 4 /8

Przy pomocy szpatułki dodaj mąkę i mieszankę pistacjową do żółtek, a następnie stopniowo dodawaj ubite białka.

  • 6 Jajka

Etap 5 /8

Ciasto wlej do nieprzywierającej formy, rozprowadź równomiernie łopatką i piecz zgodnie z programem i wskazanym czasem. Wyjmij biszkopt z formy i umieścić na wilgotnym ręczniku. Zawiń ciasto w roladę.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /8

Obierz mango i wyjmij miąższ. Pokrój na drobne kawałki i wymieszaj z mascarpone i cukrem pudrem.

  • 3 Mango
  • 120g Mascarpone
  • 24g Cukier puder

Etap 7 /8

Po całkowitym wystygnięciu biszkoptu, nałóż warstwę kremu z mango i zawiń ponownie w roladę.

Etap 8 /8

Oblane karmelem ciasto obtocz w pokruszonych pistacjach i bezie. Pokrój ciasto i umieść kawałki na patyczkach. (Wykorzystaj patyczki do robienia lizaków).

  • 30g Słony karmel
  • 30 Małe bezy
  • 30g Pistacje do dekoracji