Ciastka owsiane
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
160 g Masło
160 g Cukier
1 Jajko
1 szczypta Sól
120 g Płatki owsiane
100 g Mielone migdały
100 g Mąka
8 g Proszek do pieczenia
1 szczypta Cynamon
100 g Dropsy czekoladowe
Akcesoria
Trzepaczka flex Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem.
Etap 2 /8
Umieść w misie robota miękkie masło z cukrem i jajkiem. Naciśnij "Start".
Etap 3 /8
W osobnej misce wymieszaj sól, płatki owsiane, mielone migdały, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i czekoladowe dropsy.
Etap 4 /8
Do mieszanki w misie maszyny stopniowo dodawaj mieszankę z płatkami owsianymi. Naciśnij "Start".
Etap 5 /8
Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Etap 6 /8
Nabierz łyżką trochę ciasta i formuj w dłoniach małe kulki. Układaj je na blasze (ok. 10-14 sztuk).
Etap 7 /8
Piecz na środkowej półce piekarnika przez ok. 12-15 minut. Wyjmij z piekarnika, gdy brzegi ciastek wyraźnie się zarumienią.
Etap 8 /8
Ostrożnie zdejmij ciastka z blachy, gdy są jeszcze miękkie i pozostaw do ostygnięcia.