Ciastka z czekolady i orzechów laskowych
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 Jajka
100 g Mąka
100 g Zmiękczone lekko solone masło
100 g Cukier
1 Proszek do pieczenia
50 g Mielone orzechy Laskowe
3 łyżka Czekoladowe posypki
90 g Mleczna czekolada
60 ml Śmietana kremówka 30%
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misce ucieraj łopatką masło z cukrem aż do uzyskania konsystencji kremu. Następnie dodaj żółtka i wymieszaj drewnianą łyżką. Potem dodaj mąkę, proszek do pieczenia i posiekane orzechy laskowe.
2 Jajka 100g Mąka 100g Zmiękczone lekko solone masło 100g Cukier 1 Proszek do pieczenia 50g Mielone orzechy Laskowe
Etap 2 /6
Za pomocą miksera elektrycznego ubij białka i delikatnie przełóż je do ciasta.
2 Jajka
Etap 3 /6
Dodaj posypkę czekoladową.
3łyżka Czekoladowe posypki
Etap 4 /6
Rozdziel do wgłębień. Uruchom program na podany czas.
Etap 5 /6
Roztop czekoladę w nieprzywierającym naczyniu w Cake Factory. Uruchom program na podany czas. Dodaj krem i dokładnie wymieszaj.
90g Mleczna czekolada 60ml Śmietana kremówka 30%
Forma na 6 muffinek
Etap 6 /6
Za pomocą łyżki wykonaj delikatnie małe dziurki na wierzchu ciasta i polej na wierzch łyżkę sosu czekoladowego.