Ciastka z płynnym środkiem z czerwonej borówki
- Całkowity czas 4 godz. 43 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 31 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 porcje
6 Jajka
360 g Biała Czekolada
140 g Masło
60 g Cukier
180 g Mąka
2 Sos z czerwonych jagód
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Napełnij pojemnik na kostki lodu przecierem z czerwonej borówki, aby stworzyć środek ciasta.
Etap 2 /7
Wstaw do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.
Etap 3 /7
Roztop masło i czekoladę w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem P5 przez 9 minut.
Etap 4 /7
Wymieszaj w misce jajka i cukier. Wymieszaj z czekoladą, następnie dodaj mąkę i wymieszaj. Rozdziel masę równomiernie do foremek.
Etap 5 /7
Dodaj czerwone borówki do środka każdej masy ciasta w foremce, delikatnie je wciskając, aż zostaną przykryte. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy.