Ciastka z płynnym środkiem z czerwonej borówki - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciastka z płynnym środkiem z czerwonej borówki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 43 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    31 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

2 porcje

  • 6 Jajka

  • 360 g Biała Czekolada

  • 140 g Masło

  • 60 g Cukier

  • 180 g Mąka

  • 2 Sos z czerwonych jagód

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Napełnij pojemnik na kostki lodu przecierem z czerwonej borówki, aby stworzyć środek ciasta.

  • 2 Sos z czerwonych jagód

Etap 2 /7

Wstaw do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.

Etap 3 /7

Roztop masło i czekoladę w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem P5 przez 9 minut.

  • 360g Biała Czekolada
  • 140g Masło

Etap 4 /7

Wymieszaj w misce jajka i cukier. Wymieszaj z czekoladą, następnie dodaj mąkę i wymieszaj. Rozdziel masę równomiernie do foremek.

  • 6 Jajka
  • 360g Biała Czekolada
  • 60g Cukier
  • 180g Mąka
  • Forma na 6 muffinek

Etap 5 /7

Dodaj czerwone borówki do środka każdej masy ciasta w foremce, delikatnie je wciskając, aż zostaną przykryte. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 2 Sos z czerwonych jagód
  • Forma na 6 muffinek

Etap 6 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy.