Ciasto śliwkowe
- Całkowity czas 1 godz. 11 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 36 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
100 g Margaryna
100 g Cukier
1 Cukier waniliowy
3 Jajko
1 łyżka Sok z cytryny
190 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
6 Śliwka
Cukier puder
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misie do mieszania wymieszaj margarynę, cukier i cukier waniliowy. Dodawaj na przemian jajka i mąkę, dokładnie ubijając po każdej porcji.
Etap 2 /5
Dodaj sok z cytryny, a następnie resztę mąki przesianą z proszkiem do pieczenia.
Etap 3 /5
Wlej ciasto do natłuszczonej formy. Poćwiartuj śliwki i połóż na wierzchu ciasta.
Etap 4 /5
Włóż formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /5
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy. Posyp wierzch ciasta cukrem pudrem.