Ciasto Rigatoni
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
1.5 kg Makaron rigatoni
3 łyżka Olej
750 g Ricotta
1.05 kg Passata pomidorowa
3 łyżeczka Kmin rzymski
3 łyżeczka Czosnek granulowany
6 łyżeczka Oregano
750 g Mozzarella
120 g Tarty parmezan
Sól
Pieprz
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Ugotuj makaron w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, aż będzie al dente, około 6 minut (postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu).
1.5kg Makaron rigatoni
Etap 2 /8
Odcedź makaron i dodaj oliwę.
3łyżka Olej
Etap 3 /8
W misce wymieszaj ricottę, passatę pomidorową, kminek, czosnek w proszku i oregano. Dopraw solą i pieprzem.
750g Ricotta 1.05kg Passata pomidorowa 3łyżeczka Kmin rzymski 3łyżeczka Czosnek granulowany 6łyżeczka Oregano Sól Pieprz
Etap 4 /8
Nałóż niewielką ilość sosu na dno nieprzywierającej formy i dodawaj na wierzch makaron, aż forma zostanie wypełniona.
Nieprzywierająca forma
Etap 5 /8
Przykryj makaron resztą sosu.
Nieprzywierająca forma
Etap 6 /8
Pokrój mozzarellę, rozłóż na wierzchu i na końcu posyp parmezanem.
750g Mozzarella 120g Tarty parmezan
Nieprzywierająca forma
Etap 7 /8
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Nieprzywierająca forma
Etap 8 /8
Następnie uruchom kolejny program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Nieprzywierająca forma