Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Jajko

  • 75 g Cukier

  • 45 g Mąka

  • 270 ml Mleko

  • 120 g Śliwki suszone

Akcesoria

  • Zestaw 6 werynek
    Zestaw 6 werynek
  • Komplet 8 słoików
    Komplet 8 słoików

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 3 Jajko
  • 75g Cukier
  • 45g Mąka
  • 270ml Mleko
  • 120g Śliwki suszone

Etap 2 /5

Pokrój śliwki suszone w kostkę i podziel między szklane słoiki. Wymieszaj pozostałe składniki. Wlej mieszaninę na wierzch. Zamknij słoiki.

  • 3 Jajko
  • 75g Cukier
  • 45g Mąka
  • 270ml Mleko
  • 120g Śliwki suszone

Etap 3 /5

Wlej 250 ml wody do misy. Umieść słoiki w misie.

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Schłódź przez co najmniej 2 godziny przed jedzeniem.