Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 13 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

6 osób

  • 150 g Cukier

  • 3 szt. Jajko

  • 3 łyżka Rum

  • 3 szczypta Sól morska

  • 105 g Mąka

  • 555 g Wrzące mleko

  • 450 g Śliwki

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 150g Cukier
  • 3szt. Jajko
  • 3łyżka Rum
  • 3szczypta Sól morska
  • 105g Mąka
  • 555g Wrzące mleko
  • 450g Śliwki

Etap 2 /5

Drewnianą łyżką wymieszaj energicznie jajka, cukier i sól. Dodaj rum, a następnie mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko.

  • 150g Cukier
  • 3szt. Jajko
  • 3łyżka Rum
  • 3szczypta Sól morska
  • 105g Mąka
  • 555g Wrzące mleko

Etap 3 /5

Wlej 300 ml wody do Cook4Me. Włóż koszyk, a potem formę do pieczenia. Rozłóż śliwki. Wlej miksturę. Zakryj formę do pieczenia folią spożywczą.

  • 450g Śliwki

Etap 4 /5

Gotuj składniki.

Etap 5 /5

Odstaw aż całkowicie ostygnie. Odwróć.