Ciasto brzoskwiniowo-migdałowe
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 szt. Brzoskwinia
1 c Jajko
60 ml Mleko
25 g Cukier
40 g Mielone migdały
1 łyżeczka Ekstrakt z gorzkich migdałów (opcjonalnie)
Cukier puder
Prażone płatki migdałowe
2 szt. Foremki
1 szt. Papier do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj wszystkie składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj jajka, mleko, cukier, migdały i olejek migdałowy. Wlej do foremek.
Etap 3 /5
Dodaj owoce. Przykryj papierem do pieczenia. Umieść w Cook4me wyścielonym papierem. Wlej 250 ml wody na dno.
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Pozostawić do ostygnięcia. Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałowymi przed podaniem.