Ciasto kruche
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
100 g Masło półsłone
200 g Mąka
1 unit Żółtko jajka
4 cl Woda
Akcesoria
Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wyjmij masło z lodówki na 1 godzinę przed zrobieniem ciasta i pokrój je w kostkę lub włóż do mikrofalówki na 5–10 sekund, aby lekko zmiękło (ale nie roztopiło się).
Etap 2 /4
Umieść masło i mąkę w misie urządzenia. Naciśnij "Start".
Etap 3 /4
Dodaj żółtka i wodę. Naciśnij "Start".
Etap 4 /4
Z ciasta uformować bochenek i zawinąć w czystą ściereczkę kuchenną. Przed rozwałkowaniem odstawić na 30 minut do lodówki.