Ciasto migdałowe Pain de Gênes
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto migdałowe Pain de Gênes

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 510 g Mąka migdałowa

  • 420 g Cukier

  • 330 g Masło

  • 210 g Mąka

  • 12 szt. Jajka

  • 3 szczypta Sól

  • 10 ml Brandy Kirsch

  • Migdały

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Roztop masło w nieprzywierającej formie, uruchamiając podany program na wskazany czas. Umieść w lodówce.

  • 330g Masło
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /6

Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek, włóż żółtka do jednej dużej miski, a białka do drugiej.

  • 12szt. Jajka

Etap 3 /6

Ubij żółtka z solą, dodając stopniowo masło. Dodaj mąkę i mąkę migdałową.

  • 510g Mąka migdałowa
  • 330g Masło
  • 210g Mąka
  • 12szt. Jajka
  • 3szczypta Sól

Etap 4 /6

Ubij pianę z białek do uzyskania sztywnej masy. Dodaj cukier i ubijaj jeszcze przez 30 sekund. Dodawaj stopniowo pierwszą masę, po 1/3 masy na raz.

  • 420g Cukier
  • 12szt. Jajka

Etap 5 /6

Wlej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką nieprzywierającej firmy, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do Cake Factory.

  • 330g Masło
  • 210g Mąka
  • Migdały
  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /6

Uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.