Ciasto migdałowe Pain de Gênes
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
510 g Mąka migdałowa
420 g Cukier
330 g Masło
210 g Mąka
12 szt. Jajka
3 szczypta Sól
10 ml Brandy Kirsch
Migdały
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło w nieprzywierającej formie, uruchamiając podany program na wskazany czas. Umieść w lodówce.
Etap 2 /6
Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek, włóż żółtka do jednej dużej miski, a białka do drugiej.
Etap 3 /6
Ubij żółtka z solą, dodając stopniowo masło. Dodaj mąkę i mąkę migdałową.
Etap 4 /6
Ubij pianę z białek do uzyskania sztywnej masy. Dodaj cukier i ubijaj jeszcze przez 30 sekund. Dodawaj stopniowo pierwszą masę, po 1/3 masy na raz.
Etap 5 /6
Wlej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką nieprzywierającej firmy, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do Cake Factory.
Etap 6 /6
Uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.