Ciasto parzone - przepisy Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto parzone

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 60 g Woda

  • 60 g Mleko

  • 70 g Masło

  • 0.5 łyżka Cukier puder

  • 1 szczypta Sól

  • 70 g Mąka tortowa

  • 2 szt. Jajka

Akcesoria

  • Ubijaczka
    Ubijaczka

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Jajka włóż do miski, zalej zimną wodą z kostkami lodu. Odłóż na bok.

  • 2szt. Jajka

Etap 2 /3

Do rondelka wlej wodę, mleko, masło, cukier i sól i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Zdejmij z ognia i dodaj mąkę. Mieszaj energicznie szpatułką i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 1 minutę, aby wysuszyć ciasto.

  • 60g Woda
  • 60g Mleko
  • 70g Masło
  • 0.5łyżka Cukier puder
  • 1szczypta Sól
  • 70g Mąka tortowa

Etap 3 /3

Wlej ciasto do miski z założoną ubijaczką. Naciśnij Start'. Stopniowo dodawaj mocno schłodzone jajka cały czas miksując, aż uzyskasz gładkie ciasto.

  • Ubijaczka