Ciasto parzone
- Całkowity czas 24 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
60 g Woda
60 g Mleko
70 g Masło
0.5 łyżka Cukier puder
1 szczypta Sól
70 g Mąka tortowa
2 szt. Jajka
Akcesoria
Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Jajka włóż do miski, zalej zimną wodą z kostkami lodu. Odłóż na bok.
Etap 2 /3
Do rondelka wlej wodę, mleko, masło, cukier i sól i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Zdejmij z ognia i dodaj mąkę. Mieszaj energicznie szpatułką i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 1 minutę, aby wysuszyć ciasto.
Etap 3 /3
Wlej ciasto do miski z założoną ubijaczką. Naciśnij Start'. Stopniowo dodawaj mocno schłodzone jajka cały czas miksując, aż uzyskasz gładkie ciasto.