Ciecierzyca z algami kombu - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciecierzyca z algami kombu

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Ciecierzyca

  • 1 Wodorosty kombu

  • 1 Cebula

  • 3 gałązka Pietruszka

  • 10 gałązka Szczypiorek

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 łyżka Ocet jabłkowy

  • 3 łyżka Miód

  • 0.7 l Woda

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 250g Ciecierzyca
  • 1 Wodorosty kombu
  • 1 Cebula
  • 3gałązka Pietruszka
  • 10gałązka Szczypiorek
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Ocet jabłkowy
  • 3łyżka Miód
  • 0.7l Woda
  • Sól

Etap 2 /5

Namocz wodorosty w zimnej wodzie przez 10 min, następnie drobno je posiekaj lub podziel na wąskie paski.

  • 1 Wodorosty kombu

Etap 3 /5

Wrzuć ciecierzycę i wodorosty do Cook4me i wlej wodę.

  • 250g Ciecierzyca
  • 0.7l Woda

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Odstaw do ostygnięcia. Dodaj miód, olej, ocet, cebulę, posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Podawaj.

  • 1 Cebula
  • 3gałązka Pietruszka
  • 10gałązka Szczypiorek
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Ocet jabłkowy
  • 3łyżka Miód