Ciecierzyca z algami kombu
- Całkowity czas 28 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Ciecierzyca
1 Wodorosty kombu
1 Cebula
3 gałązka Pietruszka
10 gałązka Szczypiorek
3 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Ocet jabłkowy
3 łyżka Miód
0.7 l Woda
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
250g Ciecierzyca 1 Wodorosty kombu 1 Cebula 3gałązka Pietruszka 10gałązka Szczypiorek 3łyżka Oliwa z oliwek 3łyżka Ocet jabłkowy 3łyżka Miód 0.7l Woda Sól
Etap 2 /5
Namocz wodorosty w zimnej wodzie przez 10 min, następnie drobno je posiekaj lub podziel na wąskie paski.
1 Wodorosty kombu
Etap 3 /5
Wrzuć ciecierzycę i wodorosty do Cook4me i wlej wodę.
250g Ciecierzyca 0.7l Woda
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Odstaw do ostygnięcia. Dodaj miód, olej, ocet, cebulę, posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Podawaj.
1 Cebula 3gałązka Pietruszka 10gałązka Szczypiorek 3łyżka Oliwa z oliwek 3łyżka Ocet jabłkowy 3łyżka Miód