Ciecierzyca z pikantną kapustą
Tefal
Przepis według Tefal

Ciecierzyca z pikantną kapustą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

4 osób

  • 180 g Ciecierzyca

  • 200 g Kapusta włoska

  • 2 szt. Zielone jabłka

  • 2 szt. Limonki

  • 8 łyżka Krem kokosowy

  • 0.66 łyżeczka Świeży imbir

  • 0.66 łyżeczka Pasta wasabi

  • 2 łyżka Ziarna sezamu

  • 550 ml Woda (lub bulion)

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 180g Ciecierzyca
  • 200g Kapusta włoska
  • 2szt. Zielone jabłka
  • 2szt. Limonki
  • 8łyżka Krem kokosowy
  • 0.66łyżeczka Świeży imbir
  • 0.66łyżeczka Pasta wasabi
  • 2łyżka Ziarna sezamu
  • 550ml Woda (lub bulion)
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

W Cook4me umieść ciecierzycę, kapustę, imbir, pastę wasabi i wodę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

  • 180g Ciecierzyca
  • 200g Kapusta włoska
  • 0.66łyżeczka Świeży imbir
  • 0.66łyżeczka Pasta wasabi
  • 550ml Woda (lub bulion)
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /4

Przecedź. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.

  • 2szt. Zielone jabłka
  • 2szt. Limonki
  • 8łyżka Krem kokosowy
  • 2łyżka Ziarna sezamu