Cielęcina Marengo
- Całkowity czas 42 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Łopatka cielęca
0.5 szt. Cebula
150 g Przecier pomidorowy
1 szt. Marchew
1 szt. Rzepa
100 g Pieczarki
100 ml Białe wino
150 ml Bulion cielęcy
1 łyżka Natka pietruszki
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
300g Łopatka cielęca 0.5szt. Cebula 150g Przecier pomidorowy 1szt. Marchew 1szt. Rzepa 100g Pieczarki 100ml Białe wino 150ml Bulion cielęcy 1łyżka Natka pietruszki szczypta Sól, pieprz
Etap 2 /9
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
0.5szt. Cebula
Etap 3 /9
Marchewki obierz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
1szt. Marchew
Etap 4 /9
Umyj i posiekaj natkę pietruszki.
1łyżka Natka pietruszki
Etap 5 /9
Wlej olej do misy.
Etap 6 /9
Podsmaż kawałki mięsa przez kilka minut. Następnie wyjmij mięso i zastąp cebulą. Dodaj białe wino i wymieszaj.
300g Łopatka cielęca 0.5szt. Cebula 100ml Białe wino
Etap 7 /9
Dodaj pozostałe składniki oprócz pietruszki. Dopraw i wymieszaj.
150g Przecier pomidorowy 1szt. Marchew 1szt. Rzepa 100g Pieczarki 150ml Bulion cielęcy szczypta Sól, pieprz
Etap 8 /9
Gotowanie pod ciśnieniem 22 min.
Etap 9 /9
Udekoruj pietruszką. Smacznego!
1łyżka Natka pietruszki