Cielęcina Marengo - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Cielęcina Marengo

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 42 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Łopatka cielęca

  • 0.5 szt. Cebula

  • 150 g Przecier pomidorowy

  • 1 szt. Marchew

  • 1 szt. Rzepa

  • 100 g Pieczarki

  • 100 ml Białe wino

  • 150 ml Bulion cielęcy

  • 1 łyżka Natka pietruszki

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 300g Łopatka cielęca
  • 0.5szt. Cebula
  • 150g Przecier pomidorowy
  • 1szt. Marchew
  • 1szt. Rzepa
  • 100g Pieczarki
  • 100ml Białe wino
  • 150ml Bulion cielęcy
  • 1łyżka Natka pietruszki
  • szczypta Sól, pieprz

Etap 2 /9

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

  • 0.5szt. Cebula

Etap 3 /9

Marchewki obierz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.

  • 1szt. Marchew

Etap 4 /9

Umyj i posiekaj natkę pietruszki.

  • 1łyżka Natka pietruszki

Etap 5 /9

Wlej olej do misy.

Etap 6 /9

Podsmaż kawałki mięsa przez kilka minut. Następnie wyjmij mięso i zastąp cebulą. Dodaj białe wino i wymieszaj.

  • 300g Łopatka cielęca
  • 0.5szt. Cebula
  • 100ml Białe wino

Etap 7 /9

Dodaj pozostałe składniki oprócz pietruszki. Dopraw i wymieszaj.

  • 150g Przecier pomidorowy
  • 1szt. Marchew
  • 1szt. Rzepa
  • 100g Pieczarki
  • 150ml Bulion cielęcy
  • szczypta Sól, pieprz

Etap 8 /9

Gotowanie pod ciśnieniem 22 min.

Etap 9 /9

Udekoruj pietruszką. Smacznego!

  • 1łyżka Natka pietruszki