Cookie shots
Tefal
Przepis według Tefal

Cookie shots

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    25 min.

Składniki

1 porcja

  • 250 g Mąka

  • 1 szt. Jajko

  • 130 g Masło

  • 110 g Cukier brązowy

  • 0.5 szt. Proszek do pieczenia

  • 40 g Kawałki czekolady

  • 80 g Mleczna czekolada

  • 250 ml Mleko

  • Ekstrakt waniliowy

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek
  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W misce za pomocą drewnianej łyżki rozcieraj na krem miękkie masło i cukier. Dodaj ekstrakt waniliowy, potem jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady.

  • 250g Mąka
  • 1szt. Jajko
  • 130g Masło
  • 110g Cukier brązowy
  • 0.5szt. Proszek do pieczenia
  • 40g Kawałki czekolady
  • Ekstrakt waniliowy

Etap 2 /6

Rozdziel ciasto pomiędzy wgłębienia w formie na 6 muffinek i dociśnij palcami, aby równomiernie docisnąć ciasto do wszystkich ścianek. Wstaw do zamrażarki na 15 minut.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 3 /6

Uruchom program na wskazany czas. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.

Etap 4 /6

Rozpuść mleczną czekoladę w nieprzywierającej formie używając wyznaczonego programu na wskazany czas gotowania.

  • 80g Mleczna czekolada
  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /6

Posmaruj czekoladą wnętrze ostudzonych ciasteczek. Schładzaj przez 10 minut w lodówce, aby czekolada zastygła.

  • 80g Mleczna czekolada

Etap 6 /6

Przed podaniem, wlej mleko do ciasteczek.

  • 250ml Mleko