Cookie shots
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 25 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
250 g Mąka
1 szt. Jajko
130 g Masło
110 g Cukier brązowy
0.5 szt. Proszek do pieczenia
40 g Kawałki czekolady
80 g Mleczna czekolada
250 ml Mleko
Ekstrakt waniliowy
Akcesoria
Forma na 6 muffinek Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misce za pomocą drewnianej łyżki rozcieraj na krem miękkie masło i cukier. Dodaj ekstrakt waniliowy, potem jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady.
Etap 2 /6
Rozdziel ciasto pomiędzy wgłębienia w formie na 6 muffinek i dociśnij palcami, aby równomiernie docisnąć ciasto do wszystkich ścianek. Wstaw do zamrażarki na 15 minut.
Etap 3 /6
Uruchom program na wskazany czas. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.
Etap 4 /6
Rozpuść mleczną czekoladę w nieprzywierającej formie używając wyznaczonego programu na wskazany czas gotowania.
Etap 5 /6
Posmaruj czekoladą wnętrze ostudzonych ciasteczek. Schładzaj przez 10 minut w lodówce, aby czekolada zastygła.
Etap 6 /6
Przed podaniem, wlej mleko do ciasteczek.
