Curry po kreolsku
- Całkowity czas 11 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Ćwiartki z kurczaka
400 g Pomidory
15 g Świeży imbir
100 ml Białe wino
3 szt. Cebule
3 łyżeczka Kurkuma
Sól i pieprz
3 szczypta Tymianek
3 łyżeczka Pasta z papryki
3 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
900g Ćwiartki z kurczaka 400g Pomidory 15g Świeży imbir 100ml Białe wino 3szt. Cebule 3łyżeczka Kurkuma Sól i pieprz 3szczypta Tymianek 3łyżeczka Pasta z papryki 3łyżka Oliwa z oliwek
Etap 2 /8
Pokrój w kostkę ćwiartki kurczaka.
900g Ćwiartki z kurczaka
Etap 3 /8
Posiekaj drobno cebulę.
3szt. Cebule
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
3łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Przyrumień kawałki kurczaka i cebulę.
900g Ćwiartki z kurczaka 3szt. Cebule
Etap 6 /8
Dodaj pomidory, białe wino, tymianek, kurkumę, imbir i pastę paprykową. Dopraw solą i pieprzem.
400g Pomidory 15g Świeży imbir 100ml Białe wino 3łyżeczka Kurkuma Sól i pieprz 3szczypta Tymianek 3łyżeczka Pasta z papryki
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj curry z ryżem lub makaronem.